Apel Ministarstva poljoprivrede upućen otkupljivačima maline

 

Povodom pritužbi većeg broja malinara koje su pristigle u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači maline ne poštuju dogovor od 31. maja 2024. godine, po kom početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu, te da isplaćuju značajno niže cene, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom apeluje na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, kako bi se izbegla diskriminacija malinara, kao i ugrožavanje rentabilnosti njihovog poslovanja.

 

ČITAJTE I: Martinović: Početna otkupna cena maline za 2024. godinu biće 250 dinara po kilogramu

 

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom ističe da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene maline od 250 dinara po kilogramu važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

-Samo složni i jedinstveni, držeći se date reči i postignutog dogovora, možemo da obezbedimo uspeh naših malinara i otkupljivača na sve zahtevnijem i izazovnijem evropskom i svetskom tržištu malina, poručio je ministar Martinović.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede