Najbolje Iz Vojvodine Poljoprivrednom Sajmu

 

Na juče završenom Sajmu turizma koji je održan na Novosadskom sajmu uručeni su sertifikati novim korisnicima oznake Najbolje iz Vojvodine, oznake koja je nakon čak šest godina pauze ponovo ustanovljena 2021. godine.

Svečanost je upriličena u Hali „Master“ na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

 

 

 

ČITAJTE I: Gastronomijom Vojvodine do srca turista

 

 

 

Znak Najbolje iz Vojvodine Novosadski sajam je poneo za Poljoprivredni sajam u kategoriji manifestacija. Novosadski sajam će naredne godine obeležiti vek postojanja, a od 20. do 26. maja, organizovati 90. međunarodni poljoprivredni sajam. Danas je Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

 

Generalnom direktoru Novosadskog sajma, Slobodanu Cvetkoviću, priznanje su uručili Nada Matić, proslavljena paraolimpijka i Nenand Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Sada Novosadski sajam ima pravo da na Poljoprivrednom sajmu znak Najbolje iz Vojvodine ističe u naredne tri godine.

U kategoriji manifestacija znak su poneli i Turistička organizacija Grada Kikinda za manifestaciju „Dani ludaje“ i Grad Zrenjanin za manifestaciju ,,Dani piva“. Nacionalna komora za modu Srbije ponela je oznaku za manifestaciju ,,Serbia Fashion Week“, Turistička organizacija Šid za manifestaciju ,,Sremska kulenijada“, a Udruženje građana Fortuns za MEKST konferenciju.

Priznanja su uručena i u kategorijama proizvoda, usluga i starih zanata.

Hotel „Fruške terme“ lider kvaliteta Sajma turizma

U Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, na Večeri šampiona, u petak, 18. novembra, uručena su zaslužena priznanja osvojena na ocenjivanju kvaliteta turističko-ugostiteljskih objekata i usluga.

Veliki šampionski pehar, sa titulom Apsolutnog lidera kvaliteta 53. međunarodnog sajma turizma poneo je Hotel „Fruške terme“, Banja Vrdnik – za najviši nivo hotelske usluge.

Hotel „Sheraton“ je za razvoj turizma i visokih standarda u hotelijerstvu grada Novog Sada nagrađen Velikim šampionskim peharom.

Specijalna priznanja Novosadskog sajma pripala su Crnoj Gori Zemlji partneru Sajma turizma, Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, i Gradu Novom Sadu Gradskoj upravi za privredu – za podršku u organizovanju Sajma turizma.

Tokom večeri uručeno je 26 pehara Novosadskog sajma, 8 povelja, 16 plaketa i 3 diplome sa posebnim priznanjem.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 

Na samom početku svačanosti Balkanska alijansa hotelskih asocijacija BAHA, koju danas čine poslovna udruženja hotelsko ugostiteljske privrede zemalja Regiona, uručila je svoje nagrade – dva priznanja su pripala hotelima, a dve plakete novim ambasadorima turizma.