Parada dvoprega na Manježu

 

Nema nikakve sumnje da je Fijakerijada među najatraktivnijim dešavanjima na Manježu koja se održava tokom 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

 

 

ČITAJTE I: Poljoprivredni sajam: Dan stočara tradicionalno četvrtkom

 

 

 

To se videlo i juče kad je pred brojnom publikom na Fijakerijadi počelo nadmetanje dvoprega. Kako član Upravnog odbora Udruženja odgajivača lipicanerske rase konja Srbije Vjekoslav Papadopulo kaže, svake godine su fijakeri i konji sve lepši, i vidi se da se vlasnici trude da prikažu najbolje što imaju i umeju.

– Ove godine na Fijakerijadi su fijakeri iz cele Vojvodine i Mačve. Sve je više onih koji se prijavljuju za takmičenje, pa smo imali slatke muke da od velikog broja zainteresovanih odaberemo najbolje – kaže Papadopulo.

Takmičenje je sve bolje, fijakeri sve lepši, vlasnici konja i fijakera se trude da se predstave u što boljem svetlu, nabavljaju novu opremu i publika je stvarno uživala.

A bilo je šta da se vidi: fijakeri su paradirali u dve grupe, po četvoro odraslih u kapijama, isto toliko dece, a onda u reviji odrasli, pa deca.

– Na Fijakerijadi mogu da učestvuju samo oni koji izlažu konje na Sajmu – ističe naš sagovornik. – Mladim ljudima ovo takmičenje mnogo znači jer se njihov rad vrednuje i za to dobijaju priznanja, a to im daje volju da nastave i razvijaju ljubav prema konjarstvu.

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

TAKMIČENJE I PREPONSKI KAMP

Na Manježu je održano finalno Takmičenje u preponskom jahanju za Pehar Novosadskog sajma i Preponski kamp Konjičkog centra Novosadski sajam.