Raspisan Javni konkurs za nabavku minibuseva za 17 opština

 

Novi Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju, raspisan je danas – 25.09.2023. godine i biće otvoren do 13. oktobra.

 

 

ČITAJTE I: Raspisan javni poziv za dodelu zaštitnih ramova za traktore

 

 

 

Na sednici Vlade usvojena je Uredba o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minubuseva za prevoz seoskog stanovništva kojom je predviđeno još 120 miliona dinara za tu namenu, do sedam miliona dinara po vozilu.

-Besplatan prevoz od sela do sela i od sela do grada, nasušna je potreba i starih i mladih. Današnji konkurs otvara mogućnost da sedamnaest opština problem mobilnosti seoskog stanovištva definitivno reši. Prednost će i ovoga puta biti data nerazvijenim i rubnim područjima,  izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

 

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini obezbeđen je prevoz u 35 jedinica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima. Na taj način 847 sela do sada je dobilo redovan prevoz.

 

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu

Foto: Unsplash