Vaskršnja tradicija: THOMY majonez u prazničnim salatama

 

Vaskrs uvek sa sobom nosi posebnu čar. To je vreme kada se kuća ispuni mirisima domaće hrane, deca nestrpljivo čekaju da se kucaju jajima, a stolovi se pretvaraju u male praznične svečanosti.

 

 

ČITAJTE I: Veliki petak – farbaju se jaja, crveno čuva kuću i ukućane cele godine

 

 

U moru boja, ukrasa i radosti  – salate zauzimaju posebno mesto. Bilo da se služe kao predjelo, prilog ili čak glavno jelo za one koji izbegavaju težu hranu, praznične salate su klasik koji ne izlazi iz mode.

Foto: Pixabay

Zanimljivo je kako se recepti prenose s kolena na koleno. Svaka porodica ima svoju posebnu verziju francuske ili ruske salate – s malim tajnama koje čine veliku razliku.

Foto: Pixabay

Upravo ti mali detalji čine razliku, oni stvaraju emociju, podsećaju nas na detinjstvo i vraćaju u kuhinju gde su se spremali prvi zalogaji praznične radosti.

Foto: Nestle

Danas se sve češće kombinuje tradicionalno sa modernim. Klasične salate dobijaju nove ukuse, dodaju se orašasti plodovi, suvo voće, začinsko bilje, pa čak i egzotičniji sastojci. Ali ono što ostaje isto jeste želja da se napravi nešto ukusno – nešto što svima prija. Baš to je čar praznika, u malim stvarima koje stvaraju uspomene.

Foto: Pixabay

U tome pomažu i provereni saveznici u kuhinji. Kada je reč o kremastim salatama koje su istovremeno lagane, bogatog ukusa i lepo se kombinuju uz sve ostalo na trpezi, pažljivo biramo sastojke. Jedan od onih koji se gotovo uvek podrazumeva, jeste Nestlé THOMY majonez poznat po svom punom ukusu, finoj teksturi i kvalitetu koji traje generacijama.

Foto: Nestle

THOMY – od klasika do vegana

Bilo da ste ljubitelj tradicionalnih ukusa ili više volite „light & fit“ varijante, THOMY ima nešto za vas. Tu su dobro poznati majonez klasik sa jajima, laganija varijanta za one koji broje kalorije, ali i potpuno biljna – vegan opcija za one koji biraju hranu na biljnoj bazi.

Foto: Nestle

U ponudi su i blagi i pikantni senf, tartar sos, kečap, kao i neizostavni specijalni sosevi za roštilj i salate. Sve varijante pažljivo su kreirane da zadovolje različite ukuse i navike jer THOMY uvek ima pravo rešenje.

Recept plus za Vaskrs

Kremasta salata sa jajima i šunkom

Potrebno je:

  • 5 kuvanih jaja
  • 200 g šunke (ili dimljenog pilećeg filea)
  • 150 g kiselih krastavčića
  • 1 veza mladog luka
  • 3 kašike THOMY majoneza
  • 1 kašika pavlake
  • So, biber po ukusu
  • Po želji: malo limunovog soka ili kašičica senfa za osveženje

Priprema:

  1. Prethodno skuvana jaja oljuštiti i naseckati na veće komade.
  2. Iseckati šunku, krastavce i mladi luk.
  3. Sve sjediniti u činiji, dodati majonez, pavlaku i po ukusu limunov sok ili senf.
  4. Posoliti, pobiberiti i ostaviti da se hladi pre serviranja.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Kremasta tekstura i blagi kontrasti između sastojaka čine ovu salatu pravim hitom praznične trpeze, koja će na pravi način zaokružiti atmosferu domaće topline.