APV: Bespovratno 14 miliona dinara za solarno navodnjavanje

 

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Sredstva za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima planirana su Finansijskim planom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za 2021. godinu.

 

 

MOŽETE PROČITATI I:  Inovacija iz Novog Sada: Navodnjavanje voćki uz pomoć mobilnog telefona

 

 

Pravo na podsticaje ostvaruju lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Bespovratna podsticajna sredstva, koja se dodeljuju, namenjena su za korišćenje solarne energije za potrebe navodnjavanja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, sa ciljem: nabavke i montaže novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema. U cenu postrojenja ne ulazi izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara.

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 14.000.000,00 dinara. Sekretarijat dodeljuje sredstva zasufinansiranje projekta u iznosu od maksimalno 80% vrednosti investicije. Maksimalan iznos sredstava koje dodeljuje Pokrajinski sekretarijat po korisniku iznosi 800.000,00 dinara.

 

PRATITE NAS I NA Instagramu

 

Rok za podnošenje prijave je 12. novembar 2021. godine.

 

 

Ostavite komentar