Konferencija o energetskoj efikasnosti pomoću solara i biomase 23. februara u Novom Sadu

 

„Energetska efikasnost kroz upotrebu solarne energije i biomase” naziv je 4. po redu Međunarodne investicione konferencije uorganizaciji Nacionalne asocijacije za biomasu „SERBIO“ i GIZ DKTI. Učesnici konferencije će se baviti konkretnim odgovorima na sve učestalija pitanja kako proizvesti i uštedeti električnu I toplotnu energiju upotrebom solarnih panela i/ili kotlova i postrojenja na biomasu (poljoprivrednu I drvnu).

Konferencija je podeljena u dve fizički odvojene sale. U prvoj će se govoriti o temama namenjenim domaćinstvima, privredi, poljoprivredi i industriji dok će se u drugoj sali govoriti o temama namenjenim javnim preduzećima, toplanama i lokalnim samoupravama.

 

Prisutni na konferenciji dobiće praktične informacije o počecima izgradnje solarne elektrane, projektovanju I tehnologijama biomase, te će biti u prilici da se upoznaju sa predstavnicima  kompanija koje imaju dugogodišnje iskustvo u ovim oblastima poput Viessmann doo Beograd, Luxor GmbH, Solaris, MT Komex, Djuro Djaković doo Hrvatska, Teknoxgroup Srbija, kao i finansijskim insitucijama poput IFC – Međunarodne finansijske korporacije, ProCredit banke, ERSTE banke i ESCO modela finansiranja – Negawatt Solutions doo i dr.

U Srbiji je sve lakše korišćenje solarne energije. Izmenom zakona o obnovljim izvorima energije, pojeftinjenjem tehnologije solarnih panela i većoj prisutnosti evropskih kompanija na našem tržištu, korišćenje energije Sunca više nije nemoguća misija, nasuprot – sve je dostupnija.

 

ČITAJTE I: U Srbiji će se graditi još tri vetroparka

Srbija ima više sunčanih sati od mnogih evropskih zemalja koje već uveliko koriste ovaj vid zelene energije, te neophodnog resursa ima sasvim dovoljno.

Bilo da ste domaćinstvo ili industrija, privredno društvo ili poljoprivredno gazdinstvo, upotrebom solarne energije možete smanjiti svoj račun za struju, ali i prodavati električnu energiju koju proizvedete, odnosno postati tzv. prozjumer.

Biomasa je najrasprostranjeniji i nedovoljno iskorišćen izvor obnovljive energije – čini čak 61% sadašnjeg potencijala obnovljivih energenata u Srbiji. Mnoga domaćinstva i industrije koriste oba izvora energije, ne samo radi uštede, već zato što su biomasa i solarna energija ekološki najprihvatiljiviji resursi.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 

U svetu mnoge toplane već uveliko koriste solarne panele kako bi proizveli energiju za obradu biomase.

 

U fokusu:

Solarna energija Biomasa
– Iskustvo i prvi koraci- praksa iz Nemačke – Resursi i važnost kvaliteta
– Tehnologije solarnih panela – Proizvodnja peleta
– Projektovanje solarne elektrane, izrada i

upravljanje

– Mašine za tretman i pripremu biomase
Proizvođač – prodavac električne energije – Kogenerativna postrojenja
  – Kotlovi na pelet

 

Konferencija „Energetska efikasnost kroz upotrebu solarne energije i biomase” održaće se 23. februara 2022. od 09.00 do 17.00 sati u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu.

 

PROGRAM KONFERENCIJE MOŽETE PREUZETI OVDE

 

Ostavite komentar