Krkobabić: Dodeljena kuća od čak 261 kvadrata

 

Kuća od čak 261 kvadratnog metra i 20 ari placa dodeljena je danas Mariji i Damiru Miučin i njihovoj jednogodišnjoj ćerki. Kuća se nalazi u Srpskoj Crnji, rodnom mestu Đure Jakšića.

Istovremeno, dodeljeno je još 177 seoskih kuća širom Srbije u 70 lokalnih samouprava.

 

 

ČITAJTE I: Kupovinom seskih kuća za mlade naseljeno jedno veliko selo ili osrednja opština

 

 

-Prednjači Sombor sa 11 kuća, a na jugu Pirot sa pet. Sela sa najviše kuća, po četiri, su somborsko Svetozar Miletić i Ostojićevo u Čoki. Time je krov nad glavom steklo još 257 odraslih i više od stotinu dece, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon poslednje ovogodišnje odluke Komisije za dodelu seoskih kuća sa okućnicom.

Foto: Milan Budžar

Predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta, prof. dr Vladan Đokić ovom prilikom izjavio je da je ovo izuzetno značajan projekat koji doprinosi vraćanju mladih na selo i ostanku u našoj zemlji.

-Osim što se nekada napuštene kuće ponovo oživljavaju, aktiviraju se i okućnice. Treba nastaviti i naredne godine, jer je jedan od najboljih Vladinih programa i sve čestitke ministru Krkobabiću koji svojim inicijativama na najbolji način oporavlja sela Srbije, rekao je prof. dr Đokić.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Dok je najskuplja kuća i dalje oko 1,2 miliona dinara, najjeftinija je ovoga puta procenjena gotovo upola manje. Nalazi se u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Najmanja kuća koja ima svega 28 kvadrata biće dom porodici u bačkom selu Kljajićevo. Najveću okućnicu od oko 85 ari koristiće samohrana majka iz sela Venčane kod Aranđelovca.

Foto: Petar Divac i Milan Budžar