KURŠUMLIJA: Konkurs za podsticaj i unapređenje poljoprivrede u 2020.

Lokalna vlast opštine Kuršumlija  je, kako bi pomogla poljoprivrednike sa svoje teritorije, raspisala Konkurs za podsticaj i unapređenje poljoprivrede u 2020. godini.

Pravo na podsticaje imaju fizička lica nosioci poljoprivrednih gazdinstva registrovanih u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima upisa i vođenja registra poljoprivrednih gazdinstava, sa područija opštine Kuršumlija čija se poljoprivredna imovina, zemljište, objekti i druge nepokretnosti nalaze na području opštine i koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 50 odsto od vrednosti investicije bez PDV-a, poljoprivredna gazdinstva mogu konkurisati po jednom osnovu iz programa, a minimalni iznos po jednom korisniku 10.000 dinara.

Između ostalog, poljoprivrednici kuršumlijske opštine mogu konkurisati za nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, goveda, ovaca i koza, mašina za obradu zemljišta, đubrenja, mašina za setvu, zaštitu bilja, transport, opreme za mužu i ostalih mašina i opreme namenjene poljoprivrednjoj proizvodnji.

O uslovima i načinu korišćenja sredstava programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području Opštine Kuršumlija za 2020. godinu zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije na telefon 027/385892 i u Kancelariji za ruralni razvoj u ulici Palih boraca 17, svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Konkurs traje do 31. avgusta.

Foto: Jasna Bajšanski i Pixabay

Ostavite komentar