Nedimović predstavio novu liniju subvencija

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas nekoliko sela na teritoriji opštine Kosjerić i razgovarao sa meštanima o dodatnim podsticajima koji će biti dostupni poljoprivrednim proizvođačima širom Srbije.

On je rekao da je poljoprivrednicima u toj opštini prezentovana nova linija subvencija sa kojom će se krenuti krajem marta ili početkom aprila i koja će biti zanimljiva za ljude u zapadnoj i istočnoj Srbiji, jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo.

-Da pojasnim, ako želite da kupite traktor od 20.000 evra, pola dobijete od države, 40 odsto dobijete od banke i to na tri do sedam godina, a vi učestvujete sa 10 odsto. U Kojseriću je u poslednje dve godine kupljeno oko 100 traktora od subvencija države, tako da mislim da ovo ima smisla, rekao je za RINU Nedimović.

On ističe da je Ministarstvo uvek tu da pomogne proizvođačima, a poljoprivrednicima sa kojima je razgovarao na Zboru dao i čak broj svog mobilnog telefona da ga pozovu ukoliko im bude bila neophodna pomoć.

Istakao je da to ne radi samo ovde, već svuda gde ode jer je komunikacija jako važna.

-Na primer, imamo dosta problema sa krompirom pa čak i ovde u Kojseriću, pa ćemo u komunikaciji sa velikim trgovinskim lancima razrešiti. Cena nije onakva kakvu su očekivali, ali ćemo se potruditi da ne ostane mnogo krompira u trapovima nego da ga pokušamo izvesti iz Srbije, kazao je Nedimović.

Ostavite komentar