Novi Sad: O zelenoj energiji i zaštiti životne sredine 6. i 7. oktobra

“Proizvodnja zelene energije u cilju zaštite životne sredine i održiva upotreba agrarne i drvne biomase” naziv je treće po redu SEE ENERGY-Connect & Supply III 2021  koja će se baviti aktuelnom temom proizvodnje zelene energije iz obnovljivih izvora u Srbiji kao i održivom upotrebom agrarne i drvne biomase.

Organizator događaja je Nacionalna asocijacija za biomasu “SERBIO” u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ DKTI.

Međunarodna naučno-investiciona konferencija SEE ENERGY – Connect & Supply III koja biće održana 6. i 7. oktobra u Hotelu Sheraton u Novom Sadu, ima  cilj  upoznavanje učesnika sa aktuelnim poslovnim i zakonskim okruženjem kao i umrežavanje domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.

Dvodnevni događaj otvoriće potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof.dr Zorana Mihajlović, a svečanom otvaranju prisustvovaće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zaštite životne sredine kao i predstavnici grada Novog Sada.

See energy Connect & Supply II 2020.

Organizatori ove konferencije omogućili su  fizičko prisustvo uz poštovanje svih mera preventivne zaštite i online preko ZOOM platforme za koju je potrebna registracija – LINK poslata na mail see-energy@serbio.rs

U prvom danu konferencije GIZ, EBRD, UNDP, USAID i KfW predstaviće svoje podrške razvoju zelene energije u Srbiji. Kroz aktuelne i buduće projekte prisutni će imati priliku da se upoznaju sa različitim načinima finansijske i institucionalne podrške investicionim projektima u oblasti proizvodnje zelene energije u cilju zaštite životne sredine.

Prvi put u Srbiji na SEE ENERGY konferenciji predstaviće se nova i aktuelna tema u Evropi “Zeleni vodonik – nov izvor čiste energije u Srbiji”.

Generalni sponzor konferencije “Energotehnika Južna Bačka” predstaviće svoje investicije u oblasti obnovljivih izvora energije, a tehnologije i iskustva u samoj izradi projekata austrijske renomirane kompanije koje deluju na tržištu Srbije.

See energy Connect & Supply II 2020

Temu Daljinskg grejanja obnovljim izvorima predstaviće Poslobno udruženje Toplane Srbije.

Posebna pažnja data je 2. danu konferencije i temama Logistike i sistema za prikupljanje i transport iz žetvenih ostataka, kukuruzne silaže, stajskog đubriva kao i korišćenju drvne biomase za energetske potrebe u Srbiji.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović otvoriće drugi dan događaja, te će nakon toga uslediti moderacija Petra Radića ispred Zadružnog Saveza Vojvodine, parnera konferencije. Kompanija R.T.I. i  Goran Micković moderiraće drugu sesiju gde će se predstaviti korišćenje drvne biomase za energetske potrebe u Srbiji.

See energy Connect & Supply II 2020

Cilj SEE Energy III konferencije je povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Piše: Jasna Bajšanski

Ostavite komentar