Novosadski sajam i Pokrajinski sekreatrijat za privredu i turizam potpisali Protokol o saradnji

 

Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam potpisali su Protokol o saradnji kojim se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, međusobna prava i obaveze sa zajedničkim ciljem organizacije priredbi i sajamskih manifestacija u oblasti privrede i turizma. Protokol podrazumeva i rad na obostranoj promociji aktivnosti, organizaciji zajedničkih događaja, a u cilju unapređenja saradnje, kroz zajedničko nastupanje i afirmativan pristup privredi, manifestacionom turizmu i sajamskoj industriji.

 

 

 

ČITAJTE I: Pola miliona dinara da se lakše diše

 

 

 

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

Oni su se usaglasili oko ključnih tačaka na kojima se zasniva uspešna saradnja Sajma i Sekretarijata, a posebno u pružanju informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma.

– Čast je biti deo ekipe Novosadskog sajma. Mi nikada nismo imali dilemu gde će Sekretarijat sve svoje manifestacije organizovati.  Nema boljeg, pogodnijeg, kulturnijeg i normalnijeg mesta od Novosadskog sajma. Mi naravno, kao i prethodne dve godine, uziammo učešće i na Poljoprivrednom sajmu na kojem ćemo zajedno organizovati Međunarodni sajam turizma, a naravno da ćemo ići i korak dalje. Mi ovih dana čekamo potvrdu  učešća na velikom sajmu u Mumbaju, u Indiji, i pretpostavljam da ćemo zajedno učestvovati i tamo, kako bi predstavili ponudu Vojvodine i u privrednom, i u turističkom smislu, rekao je Ivanišević.  

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je  da veliki broj događaja koji se održavaju na Novosadskom sajmu, a pripadaju invent industriji, ne bi mogli da se održe da indirektno, a za Sajam praktično direktno, nisu podržani na konkursima od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

– Kao što znate, mi dugi niz godina, a posebno od kada je pokrajinski sekretar gospodin Ivanišević tu, imamo fantastičnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam koje se ogleda u različitim segmentima. Svi potpisani protokoli su uvek bili propraćeni konkretnim projektima, rekao je direktor Cvetković.

On je najavio i Svečanu akademiju, koja će biti održana 30. marta uz direktan prenos na RTV-u, a povodom 100 godina Novosadskog sajma.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Od 20. do 26. maja, na Novosadskom sajmu, biće  organizovan 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredba koja od prošle godine nosi znak “Najbolje iz Vojvodine”. Naravno, tokom godine,  biće priređene i druge regionalno privredne i specijalizovane sajamske manifestacije, kao što je Međunarodni sajam turizma koji će biti održan od 16. do 18. novembra.