Pola miliona dinara da se lakše diše

 

Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK podržao je 14 projekata u okviru akcije „Da se lakše diše“u ukupnom iznosu od 500 hiljada dinara.

Ove godine ZREPOK finansira projekte iz svih opština Srednjobanatskog upravnog okruga, a među aplikantima najviše je osnovnih škola. Pored uređivanja dvorišta osnovnih škola, Udruženje finansira sadnju zelenila na teritoriji tri mesne zajednice a od civilnih organizacija podršku su dobili aktivisti iz Zrenjanina i Tomaševca.

 

 

ČITAJTE I: Digitalni atlas klime Srbije

 

 

 

Zahvaljujući odobrenim sredstvima osnovne škole u Bočaru i Lukinom selu za učenike će formirati voćnjake sa autohtonim sortama, dok će se u „Našoj priči“ u Zrenjaninu uz pomoć ZREPOK-a završiti Terapeutska bašta za korisnike dnevnog boravka.

Prvu fazu Terapeutske bašte u okviru dnevnog boravka Centra Most ZREPOK je finansirao prošle godine. Ove godine obezbeđen je novac za završetak projekta. Terapeutska bašta namenjena je za sticanje novih znanja i iskustva korisnika ovog dnevnog boravka. Projektovana je tako da pomaže u razvoju motorike, odnosno da utiče na razvoj fine i grube motorike. U terapeutskoj bašti se sadi začinsko i lekovito bilje, što pomaže korisnicima u opuštanju kroz neku vrstu aroma terapije.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Zrenjaninski poslovni krug kroz ovaj fond dodeljuje i sredstva za radionicekao način  podizanja ekološke svesti građana i dece.

Piše: Jasna Bajšanski

Foto: ZREPOK