Raspisano 11 konkursa za dodelu kredita poljoprivrednicima u Vojvodini

 

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 javnih kokursa za dodelu kredita poljoprivrednicima u Vojvodini. Prijave na konkurs podnose se zaključno sa 31.05.2022 godine (utorak).

Fond će uz povoljne uslove kreditirati registrovana poljoprivredna gazdinstva – pravna i fizička lica sa teritorije AP Vojvodine, u aktivnom statusu, kao i fizička lica sa prebivalištem u vojvođanskim lokalnim samoupravama te pravna lica sa sedištem u Vojvodini.

 

 

ČITAJTE I: Podsticaji po košnici pčela u 2022. godini

 

 

Na teritoriji Vojvodine, zahvaljujući ovim zajmovima finansiraće se podizanje i opremanje plastenika i staklenika, prerada voća, povrća i grožđa, nabavka priplodnih grla stoke, nabavka kvalitetnih prasadi i teladi za tov. Krediti su namenjeni i za kupovinu poljoprivrednog zemljišta do pet hekatara, zatim za izgradnju objekata i nabavke opreme za skladištenje žitarica, voća, povrća, nabavku sistema protivgradne zaštite, pčelinjih rojeva, opreme za stočarske farme, poljoprivredne mehanizacije i drugo.

Na primer, za kupovinu zemljišta, nabavku opreme i izgradnju objekata za skladištenje, kao i nabavku poljoprivredne mehanizacije krediti će biti sa kamatnom stopom jedan odsto, s tim što je potrebno da vlastito učešće bude 20 odsto. Najviši iznos je 40.000 evra.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Prijavu sa traženom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom ili lično na adresu:

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede

21001 Novi Sad

Bulevar Mihajla Pupina 6

sa naznakom “ Za konkurs – za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2022. godini “

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 021/557-451

Tekst konkursa i prijavu možete preuzeti na sajtu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede: www.fondpolj.vojvodina.gov.rs

 

Ostavite komentar