Senad Mahmutović: Novac usmeren Upravi za agrarna plaćanja

Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije usvojio je predlog rebalansa republičkog budžeta koji se odnosi na uvećanje sredstava kojima raspolaže Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u iznosu od 5,508 milijardi dinara.

-Najveći deo ovog iznosa, odnosno blizu 4,9 milijardi biće usmeren Upravi za agrarna plaćanja na ime subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje, 490 miliona dinara dobiće Republička direkcija za vode i 70 miliona Direkcija za nacionalne laboratorije, rekao je obrazlažući predlog državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović.

Naglasio je da je ovo povećanje budžetskih sredstava Ministarstva za 10 odsto, čime se stiglo do zakonom propisanih pet odsto učešća namenskih sredstava za poljoprivredu u budžetu.

Član Odbora poslanik Milija Miletić naglasio je da je su ova sredstva dobijana na uporno insistiranje tog skupštinskog tela da se proizvođačima obezbedi novac za podsticaje, kako bi im bila isplaćena dugovanja za prethodne tri godine.

-Veliki broj proizvođača sa jugoistoka Srbije koji su u teškom položaju, očekuju da bi platili poreze i doprinose, ovim će se to konačno rešiti, rekao je Miletić.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar