Smrznuto povrće iz Srbije u marketima Dubaija

Odnedavno je na tržištu Dubaija u ponudi i smrznuto povrće „Flora“, koje proizvodi istoimena fabrika za preradu povrća i voća u okviru PIK Bečeja, članice MK Grupe.

Potrošačima ovog tržišta na raspolaganju je više od deset proizvoda iz „Florinog“ asortimana, i to u jednom od najvećih trgovinskih lanaca u Dubaiju, sa 20 hipermarketa, objašnjava Miloš Mijović, direktor PIK Bečeja. Ističe da je u pitanju veliki uspeh srpskog brenda smrznutog i konzervisanog povrća i voća.

-Fabrika „Flora“ je u svoja izvozna tržišta već ubrajala zemlje Bliskog istoka, međutim, do sada je tamo bila prisutna samo kroz proizvodnju za trgovačke marke. Ovo je prvi put da se njeni proizvodi pod sopstvenim brendom nalaze u prodavnicama u Dubaiju, podseća Mijović.

„Flora“ izvozi na 50 tržišta –  EU, CEFTA i Ruske Federacije, a uspešno širi izvozne poslove na Bliskom istoku. Među najzastupljenijim proizvodima su smrznuti grašak, zelena boranija, kukuruz šećerac, brokoli, karfiol, ali i proizvodi iz premijum kategorije, poput edamamea i različitih mikseva.

Izvor: PKS

Foto: Pixabay

Ostavite komentar