Šta je Mediteransko pile?

Ukoliko ste korisnici društvenih mreža sigurno vam je pažnju privukla stranica Mediteransko pile. U prvi mah verovatno ste pomislili da je reč o nekom posebnom načinu pripreme piletine. Međutim, poruka „Mediteransko pile – ukusni i zdravi pilići bez hemije“ ukazuje na to da je ipak reč o posebnom načinu uzgoja. O čemu se zapravo radi?

Iza brenda Mediteransko pile stoji porodica Stanković koja je imala želju da tržištu ponudi zdrav proizvod bez aditiva, sa ukusom koji smo, kako kažu, davno zaboravili.

– Brend Mediteransko pile nastao je nakon iskustva u poslovanju u UK, naučnog pristupa i velikog entuzijazma porodice Stanković. Višegodišnjim istraživanjem naših naučnika veterinara došli smo do jedinstvene recepture u ishrani pilića – mešavina mediteranskog bilja uz prirodni probiotik, koji štiti piliće od bolesti – kažu iz Mediteranskog pileta za eKapiju.

Srž recepture čine žalfija, ruzmarin i druge mediteranske biljke, a kao preventiva bolesti uključen je i probiotik. U uzgoju se ne koriste antibiotici.

Porodica Stanković uzgoj pilića počela je prošle godine u Crnoj Gori.

– Odlične reakcije konzumenata Mediteranskog pileta, ohrabrile su nas da proizvodnju proširimo na tržište Srbije – navode.

Ističu da su na samom početku poslovanja, te još uvek definišu kapacitete proizvodnje. Govoreći o tržištima Srbije i Crne Gore, navode da su, kao i ljudi sa ovih prostora, vrlo slična.

Stankovići kažu da Mediteransko pile ispunjava sve uslove koncepata zdrave ishrane, pri čemu vam omogućava da uživate u izvanrednom ukusu.

– Kvalitet proizvoda potvrđuje i činjenica da se Mediteransko pile nalazi na na meniju renomiranih restorana u Crnoj Gori, kao što su Ćatovića mlini, Porto Novi beach bar, 21 Bistro Lustica bay… – dodaju.

Kako je već navedeno, uzgoj pilića počeli su u Crnoj Gori. Sada je proizvodnja premještena u Srbiju.

– U Srbiji piliće uzgajamo na porodičnoj farmi Blagojević u Mionici, a izvozićemo u Crnu Goru. Svaki turnus prolazi rigorozno testiranje kvaliteta, a rezultati su dostupni online – kažu sagovornici eKapije.

Iako sam naziv Mediteransko pile unosi nedoumicu šta to zapravo znači, oni koji su ga probali za ovo meso imaju samo reči hvale na društvenim mrežama. Kažu da se Mediteransko pile i na oko razlikuje od kupovnih pilića, ali i od onih koje u ishrani koriste antibiotike i hormone, koža je svetlija, piletina je manje masna, nema mirisa, a sam ukus mesa je poseban.

rodaja pilića trenutno se vrši onlajn, uz besplatnu dostavu na adresu. Iz Mediteranskog pileta kažu da su svojim korisnicima najpre ponudili promotivnu cenu.

– Počinjemo sa promotivnom cenom 620 dinara po kilogramu. Nakon isteka promotivnog perioda, cena će biti 690 dinara. Želimo da napravimo snažan brend, uz poštovanje „fer trading practice“, što će prepoznati naši klijenti – zaključuju iz Mediteranskog pileta.

Izvor: eKapija

Foto: pixabay

Ostavite komentar