U susret Međunarodnom danu žena sa sela

 

Međunarodni dan žena sa sela svečano će u Beogradu biti obeležen  15. oktobra 2021. godine u TC Galerija u Beogradu.

Cilj ove manifestacije je da promoviše rad i značaj žena sa sela koje se bave starim zanatima, poljoprivredom i preradom poljoprivrednih prozvoda. Posetioci će imati priliku da se bolje upoznaju sa tradicionalnim srpskim rukotvorinama i sa izvrsnim specijalitetima koje su spremile članice ženskih udruženja.

 Ovo je odlična prilika da se afirmiše žensko preduzetništvo iz ruralnih oblasti, a posetiocima manifestacije da se približe ukusi tradicionalnih srpskih proizvoda. Na samom događaju biće organizovane i radionice za najmlađe koji će moći i sami da probaju da se bave nekim od starih srpskih zanata.

Ovu svečanu manifestaciju otvoriće državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević.

I članice Udruženja građana “Moja ravnica” iz Jarkovca predstaviće se u Beogradu, a već narednog dana, 16. oktobra, i u svom selu koje pripada opštini Sečanj. Međunarodni dan žena sa sela proslaviće pod sloganom “Odvažne žene naših sela” zajeno sa ženama iz okolnih opština. S’ ponosom će predstaviti svoje proizvode, rukotvorine, stare zanate. Pripreme za ove događaje uveliko su u toku.

Piše: J. Bajšanski

 

Ostavite komentar