Konkursna linija Razvojnog fonda za investicije u poljoprivredi

 

Razvojni fond Autonomne pokrajine Vojvodine u svom portfoliju uključuje kreditne proizvode za sve  privredne i poljoprivrivredne subjekte sa teritorije AP Vojvodine.

To su najpovoljniji krediti koje  apostrofirani korisnici, a to su mikro, mala i srednja preduzeća, odnosno registrivana komercijalna poljoprivredna gazdinstva,  mogu naći na našem finansijskom tržištu.

 

 

ČITAJTE I: Konkurs 3 Banke: Milion dinara mladim poljoprivrednicima

 

 

Razvojni fond je finansijska institucija kojoj poljoprivrednici veruju i kao takav postaje jedan od glavnih stubova finansijske podrške održivom razvoju privrede i poljoprivrede Vojvodine.

U širokoj paleti kreditnih proizvoda Razvojnog fonda Vojvodine nalazi se konkursna linija za koju vlada najveće interesovanje poljoprivrednika.

Ovde govorimo o konkursnoj liniji za investicije u poljoprivredi.

Foto: Pixabay

Govoreći o ovoj konkursnoj liniji, njen osnovni cilj razvoja ove je obezbeđenje finansijskih sredstava radi podrške razvoja i unapređenja sektora poljoprivrede putem povećanja nivoa tehničke opremljenosti, povećanja obima, efikasnosti i inteziviranja poljoprivredne proizvodnje, povećanja produktivnosti, podizanje stepena konkurentnosti i zaštite životne sredine.

Foto: Pixabay

Sredstva po ovoj konkursnoj liniji se dodeljuju za nabavku opreme za poljoprivrednu proizvodnju nabavku osnovnog stada, nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, nabavku sadnica i ostalih višegodišnjih zasada, nabavku protivgradnih mreža, nabavku plastenika, staklenika, izgradnju bunara i nabavku opreme i sistema za navodnjavanje, kao i za kupovinu, izgradnju i adaptaciju skladišnih kapaciteta, kupovinu, izgradnju i adaptaciju građevinskih objekata za stočarsku proizvodnju.

Foto: Agroportal.rs

Kreditna linija je do 7 godina, do 24 meseca je period mirovanja, a učešće je 20% osim ako je investicija u oblasti organske proizvodnje, gde je učešće 10%.

Foto: Agroportal.rs

Kamatna stopa za kredite sa valutnom klauzulom je vezana za šestomesečni Euribor na koji se dodaje fiksni deo od 2%, odnosno ukoliko je dinarski kredit kamatna stopa je vezana za referentnu kamatnu stopu NBS na koji se dodaje fiksni iznos od 0,8%. Ukoliko je kredit obezbeđen garancijom poslovne banke, kamatna stopa se smanjuje za 1%.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Kamatne stope su važeće za sve konkursne linije za poljoprivredna gazdinstva. Iznos kredita je u skladu sa kreditnom sposobnošću podnosioca zahteva. Obrada kredinog zahteva je bez naknade, kako za ovu tako i za ostale kreditne linije Fonda.

Sve dodatne informacije o ovoj i ostalim konkursnim linijama Razvojnog fonda, se mogu videti na sajtu www.rfapv.rs/konkursi, pozivanjem broja 021454334 ili direktno u prostorijama Fonda u Novom Sadu na adresi Bulevar cara Lazara 7a.

Izvor: Razvojni fond Vojvodine