„Miholjski susreti“ u Arilju protekli u znaku maline i blagorodnih ljudi

 

Na platou ispred seoske osnovne škole u ariljskom selu Latvica program „Miholjskih susreta sela“ počeo je zdravicom, i to pobedničkom na ovogodišnjem takmičenju zdravičara održanom na Saboru u Guči.

 

 

ČITAJTE I: Ministarstvo za brigu o selu: Pokretne prodavnice u selima Srbije

 

 

Zdravicu je kazivala učenica Đurđina Petronijević.

-Ovo je četvrta godina da se svi okupimo ovde, iznesemo sve radove koje smo napravili, mesimo kolače i takmičimo se u raznim disciplinama, rekla je Đurđina.

Foto: Emil Vaš

Manifestacija je nastavljena nastupima hora, pevačkih grupa i folklornih ansambala.

Na prijatnom jesenjem suncu mališani su se takmičili u sportskim igrama – skoku u dalj, basketu 3 na 3, malom fudbalu, pikadu, krosu, nadvlačenju konopca, kao i na poligonu spremnosti. U popodnevnim časovima proglašeni su i pobednici slikarske radionice „Moje selo“.

Foto: Emil Vaš

Na štandovima su predstavljeni domaći proizvodi, med, čajevi, rakije, kao i tradicionalna jela, kolači, ručni radovi – vez, pređa, heklanje. Izabrani su i najbolja pita i najbolja domaćica.

U Latvici su se okupili žitelji ne samo ovog, već i okolnih sela.

Foto: Emil Vaš

-Arilje je pravi primer lokalne zajednice gde ljudi u njoj dogovaraju, planiraju i sami odlučuju. Ne traže, ali sa pravom očekuju pomoć od svoje države da bi bili uspešniji i bolji, poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

U prethodnom periodu Ministarstvo za brigu o selu je u opštini Arilje svojim programima finansijski pomoglo rad dve zadruge, nabavku minibusa za besplatan prevoz seoskog stanovništva, kupovinu tri seoske kuće za mlade i već četvrte godine organizaciju Miholjskih susreta sela.

Foto: Emil Vaš

-Ministarstvo za brigu o selu je opštini Arilje dodelilo sredstva po svim programima i zaista smo zahvalni na podršci koju nam pružaju za unapređenje naših sela. Mi kao opština činimo svake godine sve da investicijama u infrastrukturu i malu privredu pomognemo razvoj ariljskih sela i samo tako, zajedno  –  država i lokalna samouprava, možemo da napravimo značajnije pomake, rekao je predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

 

Ministar Krkobabić je u sklopu svoje posete Zlatiborskom okrugu obišao i proizvodne pogone tekstilne fabrike „Miteks“ i pčelarsku zadrugu „Pčelari nektar 031“ u selu Vigošte.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu

FOTO GALERIJU POGLEDAJTE ISPOD