„Dani mladih vina“ u Gudurici 11. marta

 

Grad Vršac, Turistička organizacija Vršca i Udruženje vinara iz Gudurice, pozivaju sve ljubitelje vina da posetite vinsko selo Guduricu 11. marta i uživaju na manifestaciji „Dani mladih vina”.

 

 

ČITAJTE I: Uticaj zemljišta sa stanovišta geologije, pedologije i vinogradarstva

 

 

Udruženje vinara iz Gudurice, ponosni na bogatu vinsku i vinogradarsku tradiciju, nastavlja da slavi vino kroz organizaciju vinskih manifestacija. Naredna u nizu je predstojeća manifestacija „Dani mladih vina”, koja se organizuje u Domu kulture.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Stručnjaci kažu da mlada vina osvajaju svet. Podjednako ih rado piju i vinski znalci i oni koji o vinu ne znaju mnogo. Vinari ističu da se po mladom vinu može poznati kakvo će ono biti kada ostari, kada dođe u svoju punu formu.

– Vinski turizam u našoj zemlji postaje sve perspektivnija grana privrede, a za Vršac ovaj vid turizma ima posebnu ulogu. Pored obilaska vinarija i degustacije vina, turistima se pruža prilika da upoznaju kulturu, tradiciju, gastronomiju i druge aspekte vršačke regije. Stvaranje doživljaja ono što savremeni turista očekuje od posete ovakvim mestima – ističu u Turističkoj organizaciji Vršac.