Kite DOO postao je generalni zastupnik zelene linije slovenačkog SIP-a

 

Kompanija Kite DOO, čija osnovna delatnost je prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, ne pristaje da ostane na istom nivou kao prednohdne godine i to joj je osnovni princip poslovanja. Svake godine svoj portfolijo potkrepljuje novitetima na našem tržištu.

 

Prošle godine najveći pomak Kite DOO imao je u domenu precizne poljoprivrede. Ove godine kompanija se opredelila da napredak ostvari u broju mašina koje zastupa, rečeno je na teorijskoj prezentaciji i stacionarnom prikazu SIP mašina održanom u distributivnom centru Kite DOO u Sremskoj Mitrovici.

 

 

ČITAJTE I: KITE Tehnologije: Koncept varijabilnog đubrenja

 

 

Dipl. inž. Vladimir Labus, direktor prodaje poljoprivredne mehanizacije Kompanije Kite DOO rekao je ovom prilikom da je na Sajmu poljoprivrede održanom u Budimpešti potpisan ugovor o ekskluzimnom dilerstvu, servisiranju i održavanju kompletnog portfolija sa slovenačkom Kompanijom SIP.

– Izabrali smo proizvođača SIP Slovenija na isti način na koji su oni izabrali nas. Kompanija SIP osvojila nas je prezentacijom načina proizvodnje svojih mašina. Kada smo prošli kroz fabriku i sagledali ceo proizvodni proces, primetili smo da imaju neke prednosti koje bi ostali evropski proizvođači poljoprivrednih mašina trebali da implementiraju u svoju proizvodnju, rekao je Labus.

On je ubeđen da će sardnja biti dobra jer, kako je rekao, kada se organizuju dve uspešne kompanije i saradnja mora biti uspešna. Pravi rezultati znaće se do decmbra ove godine, a prvi sledeći korak je zajednički nastup na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Slede njivske prezentacije tokom leta i naravno završavanje poslova sa klijentima.

– SIP je poznati proizvođač priključne poljoprivredne mehanizacije koji daje trogodišnju garanciju na nju. Treba napomenuti da SIP nudi najbolji odnos između kvaliteta i cena i visokoprofesionalan nastup i pristup zaposlenih garantuju, i daju veru, da ćemo ovaj brend razvijati na pravi način. Kontrolisani rokovi isporuke i podrška Kompanije SIP omogućavaju mogućnost planiranja što je izuzetno značajno za poljoprivrednike u Srbija, a posebno za unapređenje stočarske proizvodnje, rekao je direktor marketinga Kite DOO, Bogdan Crnojački.

Kako je objasnila Ivanka Belei, direktorka prodaje za Sloveniju i države Balkana Kompanije SIP, fabrika postoji 69 godina i izvozi u 35 zemalja. Najviše u Francusku, Švajcarsku, Nemačku, Austriju i Italiju. Svoje proizvode plasira i na Novi Zeland i u Australiju. U fabrici je zaposleno više od 370 radnika.

-Sa kompanijom Kite DOO počeli smo saradnju ovog meseca, a podrška stiže i iz Jugometala. Na tržištu Srbije prisutni smo više od 50 godina. Ranije smo bili prepoznatljivi po beračima za kukuruz i kosačicama za voćnjake. Sada imamo drugačije novitete. Specijalizovani smo za zelenu liniju:  kose, okretače, sakupljače i u manjoj meri razbacivače stajnjaka, kazala je Beleijeva.

Ona je podsetipa da SIP proizvodi najveću vučenu kosu na svetu čija dužina je 15 metara. To znači i da je okretač koji ide uz nju širine 15 metra, a sakupljač 12 metara. Sve mašine opremljene su kardanom.

 

– Podrška poljoprivrednicima je u pozadini, u vidu saveta kako prikačiti u upotrebljavati mašinu. Samo na osnovu toga ostvaruje se pravo na 3 godine garancije, rekla je ona.

Na ovoj prezentaciji naglašeno je da su Srbija i Slovenija blizu, tako da nema problema vezanih za transport, rezervne delove i servis.

-Kvalitet servisa je uvek bitan, pa tako i u ovoj saradnji. U skoro 100 odsto slučajeva kvar se dešava dok mašina radi. Servis je taj koji kvar treba da otkloni u što kraćem roku i da spasi poljoprivrednika, njegovu proizvodnju, a istovremeno i privredu ove zemlje. Od servisa sve počinje i sa njim se sve završava, naglasio je  dipl. inž. Vladimir Labus.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

-Ogroman iskorak uradili smo u dizjanu i kvalitetu naših proizvoda. Za cene ne možemo reći da su niske ali tvrdimo da one prate kvalitet što potvrđuje i plasman naših proizvoda na zapadnoevropsko tržište. Cene čelika, gasa i struje mnogo su uvećane i cene krajnjih proizvoda neće biti umanjene, ne samo kod nas, već i kod konkurencije, zaključila je Ivanka Belei.

Tekst i foto: Jasna Bajšanski