Meso i mesne prerađevine pred Komisijom Novosadskog sajma

 

Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa, vrednovuje oko 200 pristiglih uzoraka od  40 proizvođača.

U odnosu na prethodnu godinu evidentno je poboljšanja kvaliteta, rekao je predsednik Komisije, prof. dr Vladimir Tomović sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

 

 

ČITAJTE I: Cene ulaznica za Poljoprivredni sajam

 

 

Ocenjuju se senzorska svojstva uzoraka: spoljni izgled i stanje ambalaže, izgled i sastav preseka, boju i stabilnost, miris, ukus i teksturu.

-Što se tiče samih proizvoda, možemo da budemo zadovoljni što naši proizvođači, a i proizvođači iz Regiona, prate inovacije u oblasti mesnih proizvoda i mesa, pa tako imamo proizvode koji su inovirano upakovani, a primetno je i poboljšanje receptura, odnosno sirovinskog sastava, kao i tehnološkog procesa poizvodnje, rekao je Tomović.

Uzorci koje je Komisija obrađivala pristigli su iz Srbije i Regiona.

Foto: Novosadski sajam

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, u tridesetak robnih grupa, organizuje se pred svaki Međunarodni poljoprivredni sajam. Ovogodišnji najveći agrobiznis događaj biće priređen od 18. do 23. maja, uz podršku Partnera – Evropske unije.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Generalni sponzor Poljoprivrednog sajma je Globos osiguranje, Zlatni sponzor je Al Dahra, Banka partner je Banka Poštanska štedionica, a darodavac je Kompanija KITE DOO.

Izvor: Novosadski sajam