Novi Sad: XXIII Naučno-stručni skup povrtara 10. februara u Master centru

 

„Savremena proizvodnja povrća“ naziv je XXIII Naučno-stručnog skupa koji će biti održan u subotu, 10. februara 2023. godine od 9 sati u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma.

Savetovanje organizuju Vojvođansko društvo povrtara, Akadamijski odbor za selo SANU i Novosadski sajam.

 

 

ČITAJTE I: Zaštita biljaka od niskih temperatura u plastenicima bez grejanja

 

 

Kako kažu organizatori, savetovanje će biti održano na zahtev proizvođača povrća, agronoma, stručne i naučne javnosti.

Foto: Pixabay

-Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona. Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje – pravilnom i pravovremenom agrotehnikom, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti ili hibrida povrća, kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštitom od štetočina, korova i prouzrokovača bolesti, navode organizatori.

Foto: Pixabay

Ovaj događaj je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, renomirani stručnjaci iz ove oblasti, predstavnici vodećih domaćih i inostranih firmi čiji su proizvodni programi vezani za proizvodnju povrća na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Važan deo ovog skupa je izložba povrća na kojoj će se predstaviti udruženja povrtara, zadruge i profesionalni proizvođači sa svojim proizvodima.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Ulaz u Master centar, na Savetovanje i Izložbu povrća je slobodan.

Piše: Jasna Bajšanski