Počele prijave za “Najdomaćina 2024”

 

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine, a prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta i trajaće sve do 30. septembra 2024. godine.

Ukupni ovogodišnji nagradni fond biće uvećan i novčane nagrade iznosiće 7 miliona dinara, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici biti u mogućnosti da osvoje i brojne robne nagrade.

 

 

ČITAJTE I: Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu do 1. aprila

 

 

 

Glavna nagrada je 2 miliona dinara, a deliće se još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara. Robne nagrade u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta dobiće najistaknutiji domaćini u svom kraju u sklopu poljoprivrednog karavana.

Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu za „Najdomaćina 2023“ bilo je prijavljeno više od 400 gazdinstava iz cele Srbije.

U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča… Glavnu nagradu prošle godine dobio je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Karavan „Najdomaćin 2024“ ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji. Izbor za najboljeg poljoprivrednika trajaće tokom cele godine, a prvi ovogodišnji događaj bio je u okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede u Bogatiću. Tamo je „Najdomaćin“ imao svoj štand na kojem su poljoprivrednici mogli bliže da se upoznaju sa pravilima ovogodišnjeg konkursa.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede