Produžen rok za podnošenje zahteva za krave za uzgoj teladi za tov do 15. maja

 

U toku je Javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov, a kako bismo izašli u susret poljoprivrednicima da stignu da prikupe dokumentaciju i prijave se za željenu subvenciju, krajnji rok za prijavu je produžen do 15. maja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

Uputstvo za prijavu za subvencije možete pronaći na sajtu eagrar.gov.rs

 

ČITAJTE I: APV: Za poboljšanje stočarske proizvodnje i ostvarivanje dodate vrednosti 15 miliona dinara

 

 

 

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov bliže  propisuje uslove i način ostvarivanja prava na ove podsticaje kao i obrazac zahteva za ostvarivanje podsticaja.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Pravo na podsticaje ostvaruje se za kravu oteljenu u periodu od 1. aprila prethodne kalendarske godine do 31. marta tekuće kalendarske godine.

Izuzetno, u 2023. godini,  pravo na podsticaje se ostvaruje  za kravu oteljenu u periodu od 1. jula 2022. godine do 31. marta 2023. godine.

Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj u skladu sa Javnim pozivom, koji raspisuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

Tekst Javnog poziva objavljuje se na zvaničnoj internet stranici ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede, odnosno na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Ostvarivanje prava na podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov se pokreće izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva, u online formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar, koji se potpisuje registrovanom šemom elektronske identifikacije visokog nivoa pouzdanosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronski dokument, elektronska identifikacija i usluge od poverenja u elektronskom poslovanju.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u toku trajanja javnog poziva i, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

Sve o Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov pročitajte OVDE

Uputstvo za apliciranje pogledajte OVDE