Radionica Viral 3. i 4. aprila na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu

 

Zapadnobalkanski institut i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu u ponedeljak, 3. aprila i utorak, 4. aprila biće domaćini predstavnicima poljoprivrednih i elktrotehničkih fakulteta i tehnoloških inkubatora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije.

 

 

ČITAJTE I: Pokrenuta platforma za mlade poljoprivrednike u Srbiji – svi podsticaji na jednom mestu

 

 

Na beogradskom Poljoprivrednom fakultetu više od 30 učesnika podeliće  svoja dosadašnja iskustva u organizovanju studentskih takmičenja u formatu hakatona i o organizaciji regionalnih Smart Agriculture Technology EXPO događaja. Cilj radionice Viral je da se ovi događaji unaprede u narednom periodu i prošire mrežu učesnika.

Prve tri edicije regionalnog EXPO događaja organizovana su u 2021 i 2022. godini.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Tokom boravka u Beogradu, učesnici će posetiti i tehnološku kompaniju „Agrodron“ koja se bavi obezbeđivanjem dronova za poslove u poljoprivredi i „AgTech“ super klaster koji je formiran krajem prošle godine u okviru projekta Srbija inovira.

Radionica je deo projekta Viral koji finansira Evropska unija kroz program Erasmus+ CBHE, a pored zemalja regiona u pojektnom konzorcijumu su i Univerziteti iz Maribora i Vageningena.