Raspisan javni poziv za podsticaje za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze za 2023. godinu.

 

 

ČITAJTE I: AP Vojvodina:20 miliona dinara za rekonstrukciju i podrizanje ribnjaka

 

 

Ovim pozivom opredeljena su sredstva za  nabavku sadnica vinove loze,  fizičko-hemijsku analizu zemljišta sa preporukom đubrenja zemljišta za sadnju,  izradu vinogradarskog projekta,  pripremu, obradu zemljišta, kopanje jamića za sadnju i sadnju, nabavku naslona za proizvodne zasade, odnosno nabavku kolja kod zasada vinove loze sa odomaćenim sortama koje se gaje sa tradicionalnim uzgojnim oblicima.

Zahtevi se podnose u periodu od 20. juna do 20. jula 2023. godine preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Uputstvo za prijavu za subvenciju možete pogledati OVDE.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

 

Tekst Javnog poziva možete preuzeti OVDE.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi https://eagrar.gov.rs.