Razmena mineralnog đubriva kao dodatna podrška ratarima

 

Vlada Republike Srbije donela je na poslednjoj sednici, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključak po kome će Republička direkcija za robne rezerve izvršiti robnu razmenu sa primarnim proizvođačima do 36.000 tona mineralnog đubriva NPK za ratarske kulture.

 

 

ČITAJTE I: Usvojene izmene zakona o podsticajima po hektaru

 

 

-Razmena će biti omogućena za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2023. i 2024, kako bi izašli u susret i pružili dodatnu podršku proizvođačima pred novu sezonu setve, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prema ovom zaključku razmena mineralnog đubriva za pomenute ratarske kulture će biti omogućena fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, s ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje  u uslovima otežane prodaje i daljeg plasmana robe.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

-Kako je država uvek u teškim momentima uz svoje poljoprivrednike donoseći pravovremene mere pomoći, tako smo i ovaj put pronašli način kako da pomognemo primarnim proizvođačima u prevazilaženju teške situacije na tržištu ratarskih kultura, stoji u saopštenju.