Srbija će predsedavati Međunarodnom komisijom za zaštitu reke Dunav tokom 2023. godine

 

Na zasedanju Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR) u Beču odlučeno je da će Republika Srbija biti predsedavajući Međunarodnom komisijom za zaštitu reke Dunav tokom 2023. godine.

 

Predsedavanje je prilika da Republika Srbija pokrene pitanja od interesa za državu i uspostavi bolje veze preko međunarodne komisije.

 

 

ČITAJTE I: Pre dve godine područje Đerdapa proglašeno je za geopark

 

 

 

Zasedanju je prisustvovala Vedrana Ilić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koja je tom prilikom istakla da će se Srbija fokusirati na prioritetne oblasti, a to su nedostatak vode i suše, podzemne vode, poboljšanje podataka, tehnologije i komunikacija sa posebnim akcentom na neograničen pristup čistoj, bezbednoj vodi.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Međunarodnu komisiju za zaštitu reke Dunav (ICPDR) čini 14 podunavskih zemalja potpisnica Konvencije o zaštiti reke Dunav (Republika Austrija, Bosna i Hercegovina, Republika Bugarska, Republika Hrvatska, Češka Republika, Savezna Republika Nemačka, Mađarska, Republika Moldavija, Rumunija, Slovačka Republika, Republika Slovenija, Republika Srbija, Ukrajina, Crna Gora) i EU.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Envato