Udruženje “Sremska svinjokolja i kobasicijada” iz Šida organizuje tradicionalnu gastronomsko-privrednu manifestaciju – 26. Sremsku kobasicijadu u Šidu, u subotu,11. februara 2023. godine, u Slovačkom domu u Šidu.
ČITAJTE I: Za zdravlje – Puteri od orašastih plodova brenda No B.S.
Centralni događaj biće takmičenje, odnosno javno (edukativno) ocenjivanje suvih sremskih fermentisanih kobasica. Komisija će 11. februara od 13 do 18 časova ocenjivati uzorke, u Sali Slovačkog doma. Tom prilikom komisija će svaki uzorak prezentovati publici.
Suve kobasice (1par) mogu se predati u Slovačkom domu u Šidu od srede 8. februara 2023. do petka, 10. februara , od 16 do 22 časa, i u subotu, 11. februara, od 9 do 12 časova.
Novina od ove godine je i to da svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da donesu lično, uzorak suve sremske kobasice mogu poslati brzom poštom (Postekspres) na adresu UG „Sremska svinjokolja i kobasicijada“ Šid, Svetog Save 76, 22240 Šid, kontakt: 060 099 28 80 ( od srede 8. 2. do petka 10. 2. 2023). Prilikom slanja potrebno je da navedete sledeće podatke: Ime i prezime, adresa,mesto, kontakt telefon.
U večernjim satima biće organizovana svečana večera uz muziku uživo, u Velikoj sali Slovačkog doma sa proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Svi koji predaju uzorak suve sremske kobasice na tamičenje (1 par), imaju besplatnu ulaznicu za večeru.
Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
Vaše mesto za večeru možete rezervisati preko Fejsbuk profila „Sremska Kobasicijada“ ili putem telefona na broj: 0640471379 (Svaki dan od 18h do 22 časa).
Sve ostale informacije možete dobiti na telefon: 063 556 180 Stanislav Đierčan, predsednik Organizacionog odbora manifestacije.
Izvor: Dobro jutro