Za zdravlje – Puteri od orašastih plodova brenda No B.S.

 

Lešnik, kikiriki, indijski orah i badem sastojci su zdravih putera od čistog koštunjavog voća brenda No B.S. Osim kremova ova porodična firma nudi i džemove od kajsija i šljiva napravljenih bez šećera i od voća iz vlastitog voćnjaka.

 

 

ČITAJTE I: Jabuka je rajska voćka, a sirće od nje rajski lek

 

 

 

Poseban ukus ima kikiriki puter zaljućen papričicom Karolina riper koja je poznata i pod imenom „Smrt iz Karoline“. Prema Ginisu, ona spada u najljuće papričice na svetu.

 

-Naši kremovu su zdravi jer u sebi sadrže 30 odsto koštunjavog voća, crni kakao i urme. Kikiriki kupujemo u veleprodaji u Beogradu i on dolazi na naše prostore iz Agrentine. Lešnik je iz Banata, a badem iz Indije, objašnjava Ljiljana Sušić iz Novog Sada.

 

Za pravljenje ovih putera Sušići su se opredelili zahvaljujući ćerki i sinu koji su sportisti pa su prestali sa unosom masti životinjskog porekla. Okrenuli su se ka masnoćama iz koštunjavog voća. Nekako u isto vreme Ljiljaninom suprugu dijagnostikovani su dijabetes, povišeni holesterol i visok pritisak.

-Zahvaljujući spletu okolnosti počeli smo ove putere da pravimo za naše potrebe. Onda smo se zapitali zašto ne bi povećali količine, pa smo počeli i da ih prodajemo. Oni su se svideli kupcima i sada imamo našu proizvodnju koja je mala i nama je dodatni izvor prihoda. Ideja nam je i bila mala proizvodnja, objašnjava Sušićeva.

Ona kaže da su njihovi proizvodi namenjeni uzrastu od 7 do 77 godina. Ipak najviše je mladih ljudi, pre svega sportista, koji ih kupuju.

-Mada su naši kupci i stariji ljudi. Tako je jednoj gospođi gastroenteorolog preporučio da konzumira bademov puter jer ne može da gricka bademe, a rešava joj gastro probleme. Deca vole naš Helti krem koji se sastoji od lešnikovog putera, urmi i kakaa i on veoma uspešno zamenjuje industrijske kremove, kaže Ljiljana.

Firma No B.S. uvek je prisutna na beogradskim i novosadskim bazarima i sličnim manifestacijama izložbenog i prodajnog karaktera.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 

-Naši proizvodi imaju široku primenu – kao dodatak ovsenim kašama, smutijima, salatama, dresinzima. Sve osim mazanja na hleb. Moja porodica voli tzv. ljuto pile. Uz piletinu se pravi dresing od kokosovog mleka i ljutog kikiriki putera, objašnjava naša sagovornica.

Tekst i foto: Jasna Bajšanski