28. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair do 27. aprila

 

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 1 (parter), 2B i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 24. do 27. aprila 2023. god. održaće se veliki cvetni događaj – 28. Međunarodni sajam horticulture BeoPlantFair.

 

Ovu sajamsku priredbu obogaćuju još tri velike tematske izložbe – 26. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 11. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 7. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

 

 

ČITAJTE I: Ruselija cvetovima veseli tokom cele godine

 

 

BeoPlantFair zaštitni je znak prolećnog sajamskog kalendara, najšarenija i najmirisnija manifestacija na Beogradskom sajmu. Događaj tradicionalno okuplja ljubitelje prirode, zelenila i najraznovrsnijeg cveća, i donosi inspiraciju za uređenje zelenih površina, terasa, balkona i bašti, a nesvakidašnji je doživljaj za oko i dušu.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

I ove godine Sajam hortikulture predstaviće najbolju selekciju izlagača, predavanja i radionica koje će inspirisati i motivisati sve posetioce da svoje bašte, vrtove i terase učine još lepšim i funkcionalnijim.

Na sajmu će se ponuditi bogat izbor sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka i mogućnost kupovine direktno od proizvođača.

Izložbena ponuda obuhvatiće sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

BeoPlantFair je odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji.

Ovaj događaj je idealna prilika da se proizvođači i ljubitelji cveća upoznaju sa najnovijim trendovima u hortikulturi, savladavanje novih tehnika i razmenu iskustva sa drugim ljubiteljima baštovanstva.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Ove godine, Sajam hortikulture održava se istovremeno kada i 47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, što poseticoma i izlagačima širi značaj i mogućnosti i jedne i druge manifestacije.

Radno vreme sajmova u ponedeljak, utorak i sredu (24 – 26. aprila) je od 10 do 19 časova, a u četvrtak (27. aprila) od 10 do 17 časova. Cena jedinstvene ulaznice za oba sajma (građevinarstva i hortikulture) je 500 dinara, grupne ulaznice 300 dinara (za grupe veće od 20 osoba) i grupne ulaznice za učenike i studente 200 dinara.

Izvor: Domaćinska kuća

Foto: Beogradski sajam