Agroklub uskoro otvara RuralFoto konkurs

 

Informacioni sistem Agroklub organizuje RuralFoto – javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini.

Konkurs je namenjen svima koji imaju oko za fotografiju, vole da provodite vreme u ruralnom prostoru i fotografišu motive života na selu, prirode, domaćih životinja

Agroklub poziva sve amatere i profesionalce da nominuju svoje fotografije i tako promovišu lepote naših ruralnih prostora i pokažu svu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

 

 

ČITAJTE I: Rokovi za prijave za subvencije produženi do 12. juna

 

 

Fotografije je moguće nominovati u jednoj ili više kategorija: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje – jer cilj je veličanje prirode – setve, berbe ili žetvu, muže ili prerade – jer ono smo što jedemo!

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine. Imajte na umu da dobar opis fotografije sigurno može pomoći u privlačenju lajkova.

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a konkurisati mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih.

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Pravila izbora RuralFoto: https://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Vodič za nominovanje fotografija: https://www.youtube.com/watch?v=_Cn1fy2bL0k

Redakcija Agroportal.rs