Aktuelne sorte i hibridi na Danima polja danas na Šančevima

 

Na Rimskim šančevima Institut za rartarstvo i povrtarstvo organizuje danas Dan polja. Tamo će poljoprivrednici videti novitete te semenske kuće.

Predsednica UO tog Instituta Dragana Latković, govoreći o ovogodišnjoj proizvodnoj sezoni, kaže da poljoprivrednici ne mogu više da ignorišu klimatske promene, i da u skladu sa njima moraju da prilagode tehnologiju proizvodnje.

-Moramo voditi računa o promeni sortimenta, moramo ići malo ranije na Fau grupu zrenja koje će svoj najkritičniji period, a to je kod većine ratarskih biljnih vrtsa ta faza cvetanja, na taj naćin proći nešto ranije da bi se izbegao najktitičniji period, a to je kraj juna, jul mesec, jer nikad ne znamo kako i šta će biti savetovala je Latković.

Na Danu polja na Rimskim šančevima, gde se očekuje više od 500 posetilaca, organizatori su kao uslov za ulazak na ogledno polje, u obavezi da od svih prisutnih traže jedan od tri uslova: Potvrdu o vakcinanciji, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu o preležanoj kovid bolesti, ne stariju od 6 meseci.

U slučaju da nemaju ni jedan od ovih dokumenata, posetioci će moći da se testiraju na oglednom polju.

Izvor: RTV (Đorđe Simović)

Ostavite komentar