Bački Petrovac: Festival kobasica “Klobasafest” 10 i 11. februara

 

Međunarodni festival kobasica „Klobasafest 2024“ biće održan u subotu i nedelju 10 i 11. februara u Bačkom Petrovcu, na sportskim terenima OŠ „Jan Čajak“.

Početak programa predviđen je za subotu, 10.02.2024. godine, u 9:30 prijavljivanjem i raspoređivanjem takmičarskih timova.

U okviru manifestacije biće održano takmičenje u izradi kobasica koje ima međunarodni renome. Prijavljeno je 100 takmičarskih timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Švajcarske i Nemačke. Učesnici skupa moći će da probaju kobasice raznih ukusa i mirisa, izrađene po različitim domaćim receptima.

 

ČITAJTE I: Poljoprivredni sajam u 2024. godini od 18. do 23. maja

 

 

Oko festivalskog šatora biće postavljeni prodajni štandovi sa raznim zanatskim proizvodima. Ispred ulaza u šator biće formirana ulica od štandova na kojim će posetioci moći da probaju kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.

Foto: Agroportal.rs

Biće organizovana i tombola. Osim 10 glavnih dobitaka, koji će biti javno izvučeni za tombolu organizatori spremaju oko 150 kobasica i približno 200 dobitaka manje vrednosti.

Planirano je organizovanje takmičenje u proizvodnji putera na tradicionalni način. U takmičenju učestvuju četiri takmičarska tima (dva tima iz Srbije, jedan iz Slovačke i jedan iz Hrvatske) koji na tradicionalan način, kako su to radili naši preci (u maslenici) izrađuju domaći puter. Takmičenje će biti održano na bini.

U planu je i takmičenje u prženju čvaraka. U njemu će učestvovati 10 takmičarskih timova koji prže čvarke na tradicionalan domaći način.

Foto: Agroportal.rs

Posetioci manifestacije moći će da probaju i razne vrste vina ili piva. Sve ovo ponudiće provereni proizvođači koji su na raznim takmičenjima dobili visoke ocene za kvalitet. Za degustaciju rakije, vina i piva potrebna vam je čaša. Čašu kao suvenir ili za degustaciju, sa ugraviranim grbom „Klobasafest“ možete kupiti u šatoru, na štandu organizatora događaja. Cena jedne čaše je 350 dinara.

Degustacija alkoholnih napitaka na izložbenim štandovima je basplatna.

Cena ulaznice u šator za sve posetioce je 100 dinara.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Program

09.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova

10.00   Nastup muzičke grupe Domino

11.00   Svečano otvaranje Međunarodnog festival kobasica „Klobásafest 2024“

11.30   Tombola – jeftini tiket a vredni dobitak

12.00   Preuzimanje uzoraka prženih kobasica od takmičarskih timova

12.30   Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom

13.00   Nastup folklorne grupe

13.30   Javno uručivanje glavnih dobitaka na tomboli

14.30   Iznenađenje – nastup poznatog pevača

15.30   Dodeljivanje diploma i nagrada

18.00   Završetak programa

-Svi koji dođu na festival „Klobásafest“ 2024 biće pobednici i biće nagrađeni. Neki će dobiti diplome, drugi nagrade na tomboli, a glavnu nagradu dobiće svako, ko se lepo provede sa prijateljima, poručuju organizatori.

Priredio: Agroportal.rs