Banatski festival vina u Zrenjaninu 9. aprila

 

Treći Internacionalni Banatski festival vina biće održan u zrenjaninskom Karađorđevom parku u subotu, 9. aprila, uz učešće više od 50 izlagača.

Festival je izložbeno-promotivnog karaktera i kako su najavili organizatori, ove godine prijavile su se vinske kuće, podrumi, vinari, vinogradari, idividualni proizvođači i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske.

 

ČITAJTE I: Novosadske cvetne pijace i Beogradsko proleće od 8. aprila

 

 

Pored njih, svoje proizvode izložiće i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja, biće održana i stručna predavanja u Kristalnoj dvorani, a za posetioce je obezbeđen i zabavni i kulturno umetnički program koji će trajati do 18 časova.

Istovremeno se u okviru festivala održava i manifestacija, 22. Banatske vredne ruke, za koje se prijavilo dvadesetak aktiva žena iz Zrenjanina i okoline, koje će predstaviti hranu i tradicionalnu kulturu tog podneblja.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Manifestaciju organizuje Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina Taraški vinogradi i JU Sportski objekti, a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Ostavite komentar