Bespovratna sredstva dodeljena za ukupno 57 zadruga

 

U nedelji za nama završeno je komisijsko ocenjivanje investicionih projekata koji su po osnovu četvrte etape konkursa namenjenog revitalizaciji zadrugarstva, dostavljeni ministarstvu za brigu o selu. Bespovratna sredstva, u iznosu od pola miliona dinara, dodeljena su za ukupno 57 zadruga.

 

ČITAJTE I: Poljoprivrednici iz opštine Rekovac udruživanjem osnažuju svoju proizvodnju

 

Program podrške zadrugarstvu biće ubrzo nastavljen, najavio je gostujući u emisiji Brazde resorni ministar Milan Krkobabić.

Novac je dobilo 18 starih i to do 15 miliona dinara po zadruzi i 39 novih zadruga, za čije projekte su dodeljena sredstva u visini do 7 i po miliona dinara. Svoje poslovanje unaprediće 15 ratarskih, 21 voćarska, šest stočarskih, po četiri povrtarske, vinogradske i pčelarske, jedna koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja i po jedna turistička i socijalna zadruga.

Leskovac  – Ministar za brigu o selu Milan Krkobabic posetio je  zemljoradnicku zadrugu „Zelena Zvezda“ u Vinarcu kod Leskovca, jednu od onih kojima su u novembru prosle godine dodeljena bespovratna sredstva Srbije namenjena zadrugama. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

Ovaj veliki projekat se nastavlja, tako da će uskoro biti objavljen i novi konkurs podrške zadrugarstvu, najavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Na konkurs se prijavilo 128 zadruga iz Vojvodine, a njih 16 je dobilo sredstva istakla je predsednica Zadružnog Saveza Jelena Nestorov.

 

 

Jelena Nastorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Foto: J. Bajšanski

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku 

 

 

U protekle tri i po godine zahvaljujući projektu 500 zadruga u 500 sela u Srbiji je otvoreno novih 988 zadruga.

Izvor: RTV

Ostavite komentar