Da li je ovo konačno rešenje u maratonu malih hladnjača za spas u sektoru malinarstva?

 

Predstavnici Nacionalnog Udruženja “NASE VOCE – SRBIJA” u utorak 23. maja imaju zakazan sastanak u Vladi Republike Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković .

 

ČITAJTE I: Zaštita maline od sive truleži i ljubičaste pegavosti

 

 

Udruženja “NASE VOCE – SRBIJA” zastupa proizvođace, male hladnjačare i zemljoradničke zadruge koji se bave proizvodnjom i otkupom maline.

-Mi smo od septembra 2022. godine konstantno u traženju resenja sa Ministarstvom poljoprivrede i predstavnicima drzavnih institucija u Srbiji  u sektoru malinarstva koje je na prekretnici da li ćemo imati razvojni put ili idemo ka gašenju malinarstva?  Ko ima pravo da se tako ponaša na domaćem tržištu, Pitanja su koje postavlja Božo Joković iz Udruženja „Naše voće Srbija“ i direktor Zemljoradničke zadruge „Agro-eko voće“ iz Milićevog Sela kod Arilja.

On dalje naglašava da je malina nacionalni proizvod i da država mora da stane iza domaćina,   proizvođača koji žive od maline, pritom malina ima veliki doprinos  BDP-u Srbije

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

-Želim svima uspešnu kampanju berbe koja nam je na pragu i koja nije nikada bila sa težim početkom. Ali, moramo uspeti jer nemamo drugo rešenje i nemamo rezervni proizvod. Samo timskim radom možemo imati rezultat kako bi u saradnji sa našom državom podigli malinu na nivo 4.0 generacije  savremene zelene  agro industrije, poručuje Joković.