Dani berbe grožđa u Vršcu tokom predstojećeg vikenda

Zbog aktuelne situacije izazvane pandemijom virusa KOVID 19 Grad Vršac i njegova turistička organizacija ove godine neće organizovati manifestaciju Dani berbe grožđa ali će je obeležiti sa dve manifestacije i turističkim programom.

U petak 19. i subotu 20. septembra od 10 do 20 časova u holu gradske kuće posetioci će moći da pogledaju Izložbu grožđa, voća i vina, a u narednih mesec dana na centralnom gradskom trgu biće postavljena izložba na otvorenom – „Grožđebal kroz vreme“.

Tokom predstojećeg vikenda, a u sklopu obeležavanja Dana berbe grožđa, gradska Turistička organizacija organizovaće turistički program „Put vina“ za koji treba izdvojiti 900 dinara. U ovu cenu uključeni su autobuski prevoz, usluge turističkog vodiča, obilazak tri vinarije u Gudurici i degustacija tri vrste vina. Predviđeno je da polazak bude u podne sa autobuskog stajališta u ulici Stevana Nemanje 52. Ova tura traje tri sata.

Svi vinski podrumi u Vršcu, Gudurici i Velikom Središtu i u subotu i u nedelju biće otvoreni za individualne posete od 12 do 20 časova. Cena degustacije u svakom vinskom podrumu je 300 dinara i uključuje degustaciju tri vrste vina.

Foto: Pixabay

Ostavite komentar