Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

 

Tradicionalna manifestacija Dani piva održaće se u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.

Dani piva su nastali 1986. godine i preko tri decenije, sve do današnjih dana, privlače sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i preko 20 vrsta piva. Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.

Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga-Trgu slobode i Žitnom trgu.

– U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama. Tako manifestaciju pored mladih posećuju i porodični ljudi sa malom decom i oni malo stariji. To je ono po čemu se Dani piva razlikuju od svih drugih sličnih manifestacija u našoj zemlji – navode iz TO Vojvodine.

A kako prenosi portal zrenjaninski.com gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da će se na predstojećoj, 36. po redu manifestaciji „Dani piva“, poštovati protivepidemijske mere.

On je na konferenciji za novinare apelovao na sve sugrađane i posetioce da se pridržavaju aktuelnih mera, kako bi „Dani piva“ protekli u najboljem redu, bez ikakvog zdravstvenog rizika.

Salapura je pojasnio na koji će se način poštovati epidemiološke mere.

– Prostor na dvema lokacijama, na kojima će biti veliki broj posetilaca, Žitni trg i Trg slobode, biće ograđen. Tamo ćemo imati kovid redare i kontrolu. Posetioci će morati da budu vakcinisani ili da pokažu negativan test. To su uslovi koje je postavio Krizni štab Republike Srbije i zbog toga je veoma bitno poštovati sve mere – objasnio je Salapura.

Gradonačelnik je ocenio da se veliki broj Zrenjaninaca vakcinisao, a da ima i onih koji su preležali koronu.

– Biće dovoljno vremena i da se nevakcinisani građani testiraju, tako da ćemo na tom velikom prostoru imati najminimalniji zdravstveni rizik – istakao je Salapura.

On je još jednom uputio apel građanima da nose zaštitne maske i pridržavaju se svih mera.

Foto: TO Zrenjanin

Ostavite komentar