DDOR osiguranje uz Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika

Kompanija DDOR osiguranje, tradicionalno prepoznata kao ključna institucija podrške u obezbeđivanju održivosti poljoprivredne proizvodnje, pruža punu podršku aktivnostima Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika koje nastoji da ovu značajnu industrijsku granu afirmiše i razvija u populaciji mladih profesionalaca. Potvrda za ovu tvrdnju i želju za približavanjem i mlađoj populaciji poljoprivrednika, je i činjenica da je DDOR osiguranje, kao lider na tržištu, u toku ove poljoprivredne sezone predstavilo mobilnu aplikaciju DDOR TERRA, razvijenu u saradnji sa renomiranom institucijom za upotrebu digitalne tehnologije u poljoprivredi – Institutom Biosens. U toku vikenda 22. i 23. maja, u organizaciji SUMP, u ukviru Dana poljoprivrede na platou ispred BIG šoping centra u Novom Sadu, DDOR osiguranje je svim zainteresovanim posetiocima predstavio novu DDOR TERRA aplikaciju, pružajući neophodne informacije o ponudi kako osiguranja useva i plodova, tako i osiguranja životinja, ali i osiguranja poljoprivredne mehanizacije i drugih proizvoda i usluga iz domena osiguranja imovine ili života.

Osiguranje nije trošak već je investicija

-Osigurane površine u Srbiji su na nivou od 12-15%, a u Vojvodini od 15-18% ukupnih obradivih površina. Uzimajući u obzir klimatske promene koje nas ne štede u poslednjim godinama, kao i podršku države kroz subvencije, nameće se konstatacija da je osiguranje u poljoprivredi nije trošak nego investicija koja će se kad-tad isplatiti. Kompanija DDOR osiguranje već 75 godina slovi za partnera poljoprivrednih proizvođača, ali i ostalih učesnika u agro lancu. Zbog toga, kao lideri na tržištu donosimo platformu DDOR TERRA koja će pojednostaviti i ubrzati proces prijave šteta u poljoprivredi. Sa druge strane, ova naša platforma svakako može da doprinese naporima da se ova industrija učini privlačnom mladim generacijama poljoprivrednika. Najpre time što im digitalno okruženje u kojem se inače kreću, upotpuni mobilnom aplikacijom DDOR TERRA, koja je jednostavna za korišćenje i čini proces prijave štete poput bilo koje uobičajene akcije u aplikacijama na koje smo navikli. Podrška SUMP i njihovoj akciji ovih dana je stoga potpuno logična i verujem da nam predstoje još mnoge zajedničke aktivnosti, izjavio je Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja.

Nastala šteta se prijavljuje mobilnim telefonom

Da podsetimo, DDOR TERRA je jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima, koji od sada mogu da pomoću pametnog telefona imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, ali i da brzo i lako prijave štetu koja eventualno nastane na njihovom polju ili voćnjaku. Aplikacija je razvijena sa Institutom BioSens, evropskim liderom u razvoju agrotehnoloških rešenja i koristi najsavremenije GIS (Geografski informacioni sistem) modele za prijavu i procenu štete upotrebom satelitskih fotografija i naprednih filtera za odabranu parcelu sa osiguranim usevima ili plodovima, te prati njihov rast i napredak do termina za žetvu. Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način, pored jednostavnosti i tačnosti, DDOR TERRA ubrzava postupak procene i likvidacije štete.

Izvor: Domaćinska kuća

Ostavite komentar