Efekti gasova staklene bašte – prijavite se za onlajn skup 20. aprila

 

U sredu, 20. aprila od 12 časova održaće se onlajn skup „Industrija hrane i klimatske promene u Srbiji – efekat staklene bašte“. Biće predstavljeni rezultati analize uticaja efekta gasova staklene bašte na razvoj i promene u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u centralnoj i istočnoj Evropi.

Analiza je nastala kao deo zalaganja Food sekcije Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a rezultate izveštaja prezentovaće predstavnice EIT Food Hub-a u Srbiji.

 

ČITAJTE I: Otvoreni dan o upravljanju viškovima hrane na Čeneju 19. aprila

 

O ovoj i drugim temama važnim za naš ekosistem govoriće Nemanja Milović, osnivač sajta Klima 101 – vodeće strane o klimatskim promenama na srpskom jeziku, a pored njega, svoje uvide na temu podeliće i dr Mirjam Vujadinović Mandić, profesorka Poljoprivrednog fakulteta i rukovodilac projekta Integrisani sistem agrometeoroloških prognoza, kao i dr Mirjana Drenovak Ivanović, profesorka Pravnog fakulteta specijalizovana za ekološko pravo i pravo klimatskih promena.

Osim izlaganja govornika, očekuje se i predstavljanje inovativnih rešenja na lokalnom nivou, kao i panel-diskusija prisutnih aktera iz različitih sfera zainteresovanih za relevantne teme, a zvanični jezik događaja je srpski.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

Izveštaj je sačinilo telo Evropske unije zaduženo za inovacije u oblasti hrane, a zasnovan je na makroekonomskoj analizi – sesiji sa ekspertima iz 12 zemalja centralne i istočne Evrope, uključujući Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Događaj će se održati onlajn putem Zoom platforme, 20. aprila od 12 časova. Događaj je otvorenog tipa i prisustvo je besplatno, uz prethodnu prijavu na OVOM LINKU. 

Ostavite komentar