Evropski pčelarski savez: O falsifikovanom medu sa komesarom za poljoprivredu EU

 

Evropski pčelarski savez obratio se argumentovanim dopisom komesaru za poljoprivredu Evropske Unije, njegovoj ekselenciji Janusz Wojciechowski i zatražio sastanak povodom panevropskog problema sa falsifikatima meda.

 

ČITAJTE I: Azijski stršljen sve prisutniji u Evropi

 

 

Takva nelojalna konkurencija, koja sve više uzima maha, ne dozvoljava pravim pčelarima da svoj med plasiraju na tržište. Potrošači su obmanuti, pčelarska privreda je na kolenima. Evropski pčelarski savez se bori da se nešto promeni, jer nam je svima potrebno hitno rešenje, navodi se u saopštenju.

Foto: Pixabay

-Komesar Janusz Wojciechowskil nam se obratio preko svog kabineta, sa porukom da će nas primiti sredinom aprila. Zato pozivamo i ostale evropske pčelarske organizacije da nam se pridruže i da zajedno radimo na unapređenju budućnosti pčelarstva Evrope, navodi se u saopštenju Evropskog pčelarskog saveza.

Foto: Pixabay

Ovo je veliki uspeh Evropskog pčelarskog saveza, jer je uspeo da na samom početku svog rada ostvari kontakt i zakaže sastanak sa komesarom EU za poljoprivredu.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

-Najvažnije je da je komesar razumeo naše probleme i zakazao brzi sastanak na kome ćemo detaljno razgovarati o mogućim rešenjima kompleksne problematike u kojoj se našlo pčelarstvo cele Evrope, poručuju iz ovog saveza.

Izvor: SPOS