Filmski konkurs za Green Fest 2020

Centar za unapređenje životne sredine otvorio je konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 11. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“.  koji će biti održan od 12. do 15. oktobra 2020. u Domu omladine Beograda.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti autori filmova o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2018. godine,  čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 7. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 20. avgusta 2020. godine.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija.

– Najbolji film iz jugoistočne Evrope

– Najbolji film o prirodi

– Najbolji animirani film

– Najbolji kratki film

– Najbolji film do 1 minuta

– Najbolji omladinski film (autori stari do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ najveća je “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope i održava se svake godine. Tokom prethodnih deset godina, na konkurse za takmičarske filmove stiglo je gotovo 6.000 filmova sa svih kontinenata, održano više od 140 obrazovnih sadržaja, predstavljeno više od 150 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od oko 65.000 građana.

11. Međunarodni festival zelene kulture „Grin Fest“ biće održan od 12. do 15. oktobra 2020. Godine u Domu omladine Beograda u organizuji Centara za unapređenje životne sredine I podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ostavite komentar