Grad Beograd: Novac za kupovinu i adaptaciju kuća na selu za interno raseljena lica

Grad Beograd raspisao je javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća za interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, objavljen je 1. oktobra.

Dodatna pomoć namenjena je za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, u cilju stvaranja ili poboljšanja uslova stanovanja, interno raseljenih lica koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada Beograd.

Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu najmanje sedam seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, te obezbeđuje dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti.

Pomoć se odnosi na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu i koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, a da pritom nemaju rešeno stambeno pitanje.

Vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.500.000 dinara, 1.300.000 dinara namenjeno je za otkup seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 31. oktobar 2020. godine, a sve informacije se mogu dobiti na kontakt telefone: 011/3344-625 i 011/3309-750.

Ostavite komentar