I organska crna čokolada i kraft piva u Hali 1a

 

Uzimanjem samo 40 grama crne čokolade dnevno obezbeđuje se 15 procenata dnevnog unosa magnezijuma koji je važan za oporavak mišića. Čokolada, to je odavno dobro poznato, poboljšava  cirkulaciju i pozitivno utiče na raspoloženje, ali ima i dosta šećera, pa je neki izbegavaju.

 

 

ČITAJTE I: Ukusni zalogaji i kvalitetna pića

 

 

Na ovom Sajmu se i to menja jer je u Hali 1a u ponudi crna čokolada chocollama, a reč je o 100 odsto organskoj i 100 odsto prirodnoj čokoladi koja sadrži 76 odsto kakaa. Ono što je itekako važno je to što ne sadrži beli šećer ni aditive već kokosov šećer i liofilizovano voće. Proizvodi se ručno, bez dodatka sojinog lecitina. Kad se proba ova kremasta čokolada, uživa se u nežnom ukusu tropskog voća.

Zanatska piva, polako ali sigurno, osvajaju tržište. Dobro je poznato da je pivo jedno od najomiljenih pića većine muške populacije u Srbiji, a ni žene mu ne odolevaju. U Hali 1a posetiocima se predstavlja Udruženje malih nezavisnih pivara Srbije, koje broji 40 članova, a na Sajmu je prisutno 10 zanatskih pivara.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Pivare koje su ovde nude 50 vrsta piva, kako na točenje, tako i u staklenim bocama ili limenkama.

 – Zadovoljni smo posetom i interesovanjem posetilaca koji dolaze da probaju naša piva. Na Poljoprivrednom sajmu, na kojem smo prisutni već sedam godina, očekujemo da ostvarimo nove kontakte, naravno, pridobijemo nove mušterije i poboljšamo plasman naših proizvoda, što je cilj članica našeg udruženja. Upoznajemo posetioce sa kraft scenom i, čini nam se, da im se dopada ono što probaju, kaže Marius Laoj, koji predstavlja Kruger i Brent pivaru Ritiševo