Ukusni zalogaji i kvalitetna pića

 

Dolazak na Međunarodni poljoprivredni sajam prilika je i da se uživa u širokoj ponudi različitih proizvoda, da se mnogo toga proba jer su degustacije slatkih i slanih zalogaja  na svakom koraku. Među ponudom su i sušeno voće, med i proizvodi od meda, testa… U Hali ”Master” mogu da se probaju različite vrste sira, suhomesnatih proizvoda, slane grickalice, med, sušeno voće, ali i da se popije kvalitetno piće. Slično je i u Hali 1, ali i u mnogim drugim.

 

 

 

ČITAJTE I: Lagana šetnja kroz Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

 

 

 

Mnogo je posetilaca koji su u Hali ”Master” zastali i probali deo bogate ponude sušenog voća. Kako kaže Ljuba Janković iz Mladenovca, koji svoje proizvode nudi u okviru kolektivnog štanda Grada Beograda,  on i supruga bave se sušenjem voća, a uz suve šljive sa košticom ili bez nje, nude sušenu breskvu, kajsiju, dunju, krušku, borovnicu, višnju i  čips od jabuke.

Janković ističe da je Sajam odlična prilika da se predstavi potrošačima, uspostavi poslovne kontakte, a posetiocima mogućnost da sušeno voće kupe po proizvođačkim cenama.

Korpice pune slanih i slatkih zalogaja koje nudi Anna Bakehouse iz Selenče u Hali  ”Master”  uvek uspeju da zaokupe i zaustave posetioce u šetnji, a nakon što se posluže, većina odmah poželi da ih kupi. Ana Tomšek kaže da se radi o porodičnom preduzeću koje posluje 33 godine, čak 28 proizvoda osim u Srbiji, prodaju i u inostranstvu, a na putu su da osvoje i tržišta daleke Australije i Iraka. Sirovine nabavljaju uglavnom u Vojvodini te, uz spoj moderne tehnologije i najbolje majstorske tradicije, spravljaju izuzetno uskusne i zdrave grickalice. Tu su integralni štapići, slani krekeri, hrskavi kolači, spekulas keksi…

Ženska rakija – to mnoge intrigira, a reč je o rakiji iz Žablja, koju je osmislila i proizvodi Danijela Zlokolica. Posetioci mogu da probaju vilijamovku, kajsiju i dunju. Danijela Zlokolica kaže da se rakija proizvodi od voća iz porodičnog voćnjaka u sopstvenoj destileriji i da je Sajam odlična prilika da se vide i s kolegama i s poseticima i da dobiju nove ideje.

Uz piće ide i meze, tako da u Hali ”Master” mogu da se probaju i suhomesnati proizvodi Mesne industrije Kosanović iz sela Martinci u Sremu. U ponudi su kulen, slanina, pečenica, kobasica, a sve je začinjeno i domaćim i mediteranskim začinima. Posebnu pažnju privlači kobasica s bademima i ona sa tartufima.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Božansko piće

Vino proizvođača Cantina Rauscedo nosi ime kao i selo na severu Italije, a mogli su da ga probaju posetioci koji su bili na italijanskom štandu u Hali 1. Ljubitelji božanskog pića u našoj zemlji još ne mogu da kupe vina ovog proizvođača, ali kako smo saznali od Patrizia Mazzera to bi uskoro moglo da se promeni jer su u toku pregovori za nalaženje distributera za Srbiju. Paleta vina ovog proizvođača je široka – 70 odsto belih vina, 20 odsto crvenih i 10 odsto šampanjaca. Da su vina dobra, bez sumnje dokazuje i to što su neki nosioci međunarodnih  medalja koje potvrđuju kvalitet.

 

Izvor: Novosadski sajam