Imlek privremeno isključio pojedine farme iz otkupa sirovog mleka zbog aflatoksina

 

Kompanija Imlek saopštila je da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekoliko farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija.

Imlek je, kako je navedeno, farmama dao instrukcije preduzimanja mera radi otklanjanja neusaglašenosti kvaliteta i prilagođavanja plana ishrane životinja, nakon čega će od svih farmi koje povrate kvalitet u zakonske okvire biti nastavljen otkup.

 

ČITAJTE I: Budimović: Muzno govedarstvo u krizi zbog pada broja grla, ne po proizvodnji

 

 

Iz kompanije podsećaju da će obustava otkupa sirovog mleka biti na snazi bez obzira na posledice i pritiske sa kojima će se eventualno suočiti, a sve sa ciljem obezbeđivanja najvišeg kvaliteta, bez izuzetaka za bilo koje farme čije mleko nije u skladu sa uredbama i zakonom.

– Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, koja kontinuirano radi na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom – navedeno je u saopštenju.

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Imlek je, kako je naveo, obezbedio i donirao 100 tona mleka institucijama za nezbrinutu i bolesnu decu, Banci hrane i medicinskim ustanovama u Srbiji i nastaviće da to čini.