Iva pomaže u prijavljivanju falsifikovanog meda

 

Savez pčelarskih organizacija Srbije saopštava da od nedavno postoji  mogućnost prijave neispravnog meda i putem interneta, odnosno sumnja na neispravan med može se proslediti putem vibera na mobilnom telefonu ili kompjuteru, i to preko Iva četbota republičkih inspekcija.

Šta je Iva četbot?

Iva četbot je zapravo veštačka inteligencija sa kojom možete razgovarati i podnositi prijave 24 časa dnevno.

Kako prijaviti neispravan med?

Potrebno je najpre da se na Viberu u pretrazi ukuca Iva republičke inspekcije i dalje prati postupak kroz koji vodi četbot. Prilikom popunjavanja prijave, na jednostavan način mogu se dodati slike prijavljenog problema sa telefona koje će direktno sa prijavom biti prosleđene Kontakt centru republičkih inspekcija.

 

ČITAJTE I: Nestašica meda i povećanje cene na 2.000 dinara za kilogram, falsifikatori ne miruju

 

 

Lako se može dogoditi da Iva ne razume postavljeno pitanje. U tom slučaju ponovite pitanje ili konstataciju drugim rečima, i ona će razumeti. Ako ipak do toga ne dođe, čim se javi ponuda da se popuni ”formular” to odmah treba prihvatiti klikom na reč FORMULAR. Tada će Iva postavljati konkretna pitanja na koja se popunjavaju odgovori. Sve ide veoma lako. Bitno je da kada se opisuje lokacija radnje, ne mora se čak znati ni adresa, ali je u tom slučaju potrebno što detaljnije opisati lokaciju gde se prodavnica nalazi. Potrebno je i napisati ime trgovine. Prijava će na kraju biti prosleđena odabranoj inspekciji.

U prvom razgovoru sa Ivom potrebno je napisati da se prijava upućuje veterinarskoj inspekciji. Može se dogoditi da Iva napiše da se prijava odnosi na prijave lošeg postupanja prema psima na ili tome slično, ali na to ne treba obraćati pažnju.  Kad se pojavi mesto za unos problema, lepo ga detanjno opisati i neće biti nikakvih problema, a prijava će otići na pravo mesto. Podnosilac prijave upisuje i svoju emejl adresu na koju inspekcija šalje rezultat prijave, odnosno izveštaj o učinjenom.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 

Prilikom razgovora sa Ivom jednog trenutka biće ponuda da se priloži i dokaz (fotografija meda na rafu, fotografija prodavnice i slično), što može ali i ne mora da se uradit, prijava će svakako biti prihvaćena.

Čemu služi Iva?

Četbot aplikacija Iva služi za podršku privrednicima i građanima da popune onlajn formu za podnošenje pitanja ili predstavke, i pruža odgovore na pitanja koja se tiču nadležnosti organa inspekcija, policije, sudstva, organa jedinica lokalne samouprave, itd.

Ostavite komentar